VISOKI STANDARDI: Pet pravila koja Ronaldova djeca moraju poštovati

Ronaldo drži do pravilnog odgoja svoje djece, a to govori i činjenica da svom 11-godišnjem sinu još uvijek odbija kupiti mobilni telefon. Pored toga, njegovi mališani moraju poštovati i određena pravila.

  • Jeste li znali

  • 02. Dec. 2022  

  • 0

Cristiano Ronaldo ima visoke standarde kada je riječ o odgoju svoj djece, a najveći fokus stavlja na zdrav način život i praćenju strogo planiranog režima ishrane.

Ronaldo drži do pravilnog odgoja svoje djece, a to govori i činjenica da svom 11-godišnjem sinu još uvijek odbija kupiti mobilni telefon. Pored toga, njegovi mališani moraju poštovati i određena pravila.

Cristiano junior mora trenirati i po nekoliko sati dnevno

U Netflixovom dokumentarcu "I Am Georgina" slavni nogometaš naglasio je koliko je važno pokazati djeci ljubav i blagost te da ih nikada neće tjerati da urade nešto. S druge strane, njegov sin trenira i po nekoliko sati dnevno, a Ronaldo je dodao u istom dokumentarcu da bi ovaj dječak mogao postati sjajan nogometaš ako ostane posvećen sportu. Također, on je od oca naučio da se tušira hladnom vodom i da ne jede brzu hranu.

Ronaldova djeca imaju zdrav, ali rigorozan način života

Kao i njihov otac, djeca slavnog nogometaša imaju zdrav, ali i po mnogima i rigorozan način života.

"Praktikujem visoko proteinsku hranu, sa puno zdravih ugljikohidrata, žitarica od cijelog zrna, voća i povrća i izbjegavam slatkiše", kazao je Ronaldo jednom prilikom o svojoj ishrani.

Također, on nikada ne konzumira gazirana pića i pije puno vode dnevno, a ovaj način ishrane važi i za ostatak njegove porodice.

Ronaldova djeca treniraju nakon što pojedu slatkiše

Uprkos striktno isplaniranoj ishrani, Ronaldova djeca s vremena na vrijeme mogu uživati i u slatkišima. U augustu 2016. godine Ronaldo je objavio snimak na kojem tada 6-godišnji Ronaldo junior trči na traci za trčanje i govori: "Pojeli smo sladoled, sada je vrijeme da vježbamo".

Neophodan im je ogroman prostor i privatnost

Ronaldova partnerica Georgina u dokumentarcu je spomenula da je njihovoj porodici neophodan luksuz ne samo kod kuće, već i na putovanju.

"Treba nam puno soba, privatni bazen, lak pristup marini u kojoj može da pristaje manji brod i poveći komad zemlje kako ne bismo morali da napuštamo vilu ako želimo da izvedemo djecu u šetnju", rekla je ona.

Ronaldo sprovodi strog režim higijene u svojoj porodici

Ronaldova fizička aktivnost i ishrana nisu jedino što njegova djeca moraju poštovati, to se odnosi i na ličnu higijenu. Tako je jednom podijelio na Instagram snimak na kojem provjerava da li su svi njegovi mališani oprali ruke prije jela.

Slavni par nedavno je dobio kćerku, a ranije su dobili kćer Alanu Martinu te Cristianovog sina Cristiana Jr., kojeg je nogometaš dobio sa ženom čiji identitet nije poznat, te blizance Evu i Matea, koje je na svijet donijela surogat majka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...