PRIBLIŽAVANJE LONDONA I ANKARE: Erdogan i Sunak razgovarali o jačanju bilateralne saradnje

Turski predsjednik i britanski premijer također su razmijenili mišljenja i o regionalnim pitanjima, uključujući rat u Ukrajini i kiparsko pitanje.

  • Svijet

  • 02. Dec. 2022  02. Dec. 2022

  • 0

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i britanski premijer Rishi Sunak razgovarali su o koracima za poboljšanje tursko-britanskih odnosa, s fokusom na trgovinu i odbrambenu industriju,  javlja Anadolu Agency (AA).

Direkcija za komunikacije Predsjedništva Turske saopćila je da je Erdogan u telefonskom razgovoru istakao kako vjeruje da će zdrav razum i strateška perspektiva nastaviti voditi odnose između dva NATO saveznika.

Erdogan i Sunak također su razmijenili mišljenja o regionalnim pitanjima.

Turski predsjednik Erdogan istakao je kako je u interesu svih strana da se brzo ponovno uspostave temelji za pregovore između Rusije i Ukrajine.

"Erdogan je također ukazao na važnost poduzimanja novih, konkretnih koraka za rješavanje kiparskog pitanja", navodi se u saopćenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...