JAVILA SE I CVIJANOVIĆ: "Ustavni sud urušava svaku mogućnost da BiH postane pravna država"

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da Ustavni sud BiH nastavlja da donosi neustavne odluke, na osnovu političkih, a ne pravnih kriterijuma.

  • Politika

  • 02. Dec. 2022  02. Dec. 2022

  • 3

Cvijanović je naglasila da Ustavni sud urušava bilo kakvu mogućnost da BiH postane uređena pravna država, jer svojim odlukama uporno derogira njen najviši pravni i politički akt.

"Tragično je i to što će oni koji nam inače drže predavanja o vladavini prava ponovo ćutati na nelegalno iživljavanje ove otuđene institucije, baš kao što ćute i na tužnu činjenicu da u njoj i dalje sjede tri strana državljanina", rekla je Cvijanović. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...