BEOGRADSKI MEDIJI, ZBUNJENI I OŠAMUĆENI: "Xhakina sramna provokacija, dresom podsjetio na osnivača OVK"

Beogradski novinari puno toga (ne) vide.

  • Regija

  • 03. Dec. 2022  03. Dec. 2022

  • 16

Švicarska je opet uspjela da pobijedi Srbiju na Mundijalu rezultatom 3:2 i tako otišla u osminu finala, gdje će se sastati sa Portugalom.

Nakon pobjede svog tima Granit Xhaka je nastavio sa provokacijama i to na sraman način, piše Nova.rs.

"On je prilikom slavlja obukao dres saigrača Ardona Jasharija, koji ima isto prezime kao Adem, osnivač OVK ili preciznije Oslobodilačke vojske Kosova. Adem Jashari je bio terorista, a poginuo je 1998. godine u sukobu Srba i Albanaca".

I tokom susreta je švicarski vezista često ulazio u sukobe sa srbijanskim fudbalerima, nastavljaju oni, "hvatao se za međunožje, a na kraju se umalo potukao sa Nikolom Milenkovićem".

"Suzdržao se Xhaka da tokom susreta ne pokazuje simbol albanskog dvoglavog orla, nije ponovio greške kao pre četiri godine, ali je sada pronašao novi način da provocira Srbe".

Naravno, beogradski novinari nisu primijetili šta je uradio Dušan Vlahović nakon što je postigao gol za svoju reprezentaciju.

Kao što, naravno, nisu primijetili puno toga u posljednjih tridesetak godina u regionu. 

(S. B.) 

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...