"GAĐAJ POFALIĆE I VELUŠIĆE": Mladićeva rečenica koju Sarajlije ne mogu zaboraviti doživjela i rusku verziju

Postoje samo dva scenarija, ili pobjeda Rusije, ili treći svjetski rat, zaprijetila je Simonjan.

  • Mini market

  • 04. Dec. 2022  

  • 2

Svi koji su preživjeli rat u BiH, a pogotovo Sarajlije nikada neće zaboraviti riječi ratnog zločinca Ratka Mladića:

- Gađaj Pofaliće i Velušiće, tamo nema srpskog življa, izjava je koja i danas izaziva jezu.

Sličnu izjavu dala je i glavna urednica prorežimske TV stanice Russia Today Margarita Simonjan, govoreći o tome zbog čega Rusija neće ispaliti nuklearne projektile nas Kijev.

 

- Prvi razlog je da je to besmisleno, mi smo već porazili Kijev u prvoj sedmici. Mi smo ga praktički zauzeli. Lično znam vojnike koji su bili zgroženi kad im je rečeno da napuste položaje. Još od marta se ne borimo protiv Kijeva, borimo se protiv Zapada. Zašto bismo onda bacili bombu na Kijev? Najvažniji razlog zbog kojeg se to neće dogoditi su ruska sveta mjesta u Kijevu. Ali u Washingtonu ili Londonu nema naših svetih mjesta. Nema ih ni u Berlinu, izjavila je Simonjan gostujući u jednoj TV emisiji.

Njenu izjavu je prenijela novinarka Julia Davvis, koja redovno prati ruske medije i objavljuje titlovane izjave zvaničnika, kako bi zapadu pokazala kakva je zapravo ruska propagaanda.

Osim što je izrekla očiglednu neistinu u vezi sa osvajanjem Kijeva, Simonjan je i otvoreno zaprijetila trećim svjetskim ratom.

- Iz njihove perspektive pobjeda Rusije znači da bismo mi zadržali bilo što. Oni vjeruju da bi Ukrajina trebala dobiti sve: Donbas, regiju Herson, Zaporožje i Krim. To bi im odgovaralo, druge opcije ne bi, kao ni treći svjetski rat. Ta dva scenarija se međusobno isključuju. Ili ćemo mi pobijediti ili će se dogoditi treći svjetski rat, ne vidim drugu opciju. Pod kojim okolnostima bismo se mi odrekli Krima? Bismo li ga se odrekli bez svjetskog rata, dodala je Simonjan.

 (Oslovođenje)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...