POMPEZNA NAJAVA MINISTRA ŠTETE: "Sarajevo će do kraja 2024. imati najbolji javni prijevoz u ovom dijelu Evrope"

Revolucija javnog prevoza u Kantonu Sarajevo, kažu iz nadležnog ministarstva.

  • Vijesti

  • 04. Dec. 2022  

  • 1

Do kraja 2024. godine Sarajevo će imati najbolji javni prevoz u ovom dijelu Evrope, najavljuju iz resornog ministarstva.

"Prvu funkcionalnu cjelinu smo završili, otvorili je, tramvaji voze. Radimo drugu funkcionalnu cjelinu, i ona će biti završena do avgusta naredne godine, tako je po planu i u rokovima. Krećemo vrlo brzo u izgradnju nove tramvajske pruge do Hrasnice koja se spominje zadnjih 40 godina. Brzo krećemo u vraćanje trolejbusa do Vogošće izgradnjom kontaktne mreže. Do kraja 2024. godine Sarajevo će imati najbolji javni prijevoz u ovom dijelu Evrope", kazao je za BHRT ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Revolucija javnog prevoza u Kantonu Sarajevo, kažu iz nadležnog ministarstva. Na ulicama Sarajeva, dodaju, već je 17 novih kupljenih trolejbusa. Za dva mjeseca biće jos 8, a naručeno je i 15 novih tramvaja.

Optimizam narušava činjenica da su prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Poreske uprave Federacije BiH dugovanja ovog preduzeća veća od 154 miliona KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...