NAKON DEBAKLA U KATARU NOVI ŠOK ZA SRBIJU: „Kaznite ih! Tražimo hitnu reakciju, imamo sve dokaze...“

Nadalje, navode da su se tokom utakmice mogle vidjeti i čuti parole s političkim porukama protiv Albanaca, a za sve izneseno imaju dokaze.

  • Sport

  • 05. Dec. 2022  

  • 1

Nema kraja reakcijama na uzavreli susret Srbije i Švicarske (2:3) odigran u subotu, a sada bi poražena strana mogla snositi i pravne posljedice zbog "teških uvreda selektora srbijanske reprezentacije" i "rasističkih postupaka srpskih navijača", kako je Nogometni savez Kosova (FFK) opisao događanja s 974 stadiona u žalbi podnesenoj FIFA-i.

Podsjetimo, kamere su uhvatile selektora Dragana Stojkovića Piksija kako slavi pogodak Dušana Vlahovića za 2:1 u 35. minuti riječima "je**m li vam majku šiptarsku u pi**u", a to je, čini se, nagnalo Kosovare na reakciju.

"FFK zahtijeva od FIFA-e istragu u vezi ovog slučaja i traži da se sankcionira FS Srbije kako bi se ovakva skandiranja jednom zauvijek uklonila s nogometnih stadiona i događaja poput Svjetsko prvenstvo", stoji u saopćenju kosovskog saveza.

 

Nadalje, navode da su se tokom utakmice mogle vidjeti i čuti parole s političkim porukama protiv Albanaca, a za sve izneseno imaju dokaze.

"FFK je podnio žalbu FIFA-i s potrebnim dokazima. FFK zahtijeva od FIFA-e istragu u vezi ovog slučaja i traži da se sankcionira FS Srbije kako bi se ovakva skandiranja jednom zauvijek uklonila s nogometnih stadiona i događaja poput Svjetskog prvenstva", kazali su u nastavku.

FFK podsjeća i da je nedavno podnio žalbu FIFA-i zbog isticanja zastave u svlačionici reprezentacije Srbije na kojoj je bila karta Kosova i Metohije u bojama srpske zastave s natpisom "Nema predaje".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...