NOVA STUDIJA: Ovo su auti koji prelaze najviše kilometara

Jasno je kako je u vrhu najviše Toyota, kao jasan signal kako su ovo modeli napravljeni da daju i traju

  • Auto

  • 05. Dec. 2022  05. Dec. 2022

  • 0

U potrazi smo za autima koji prelaze najviše kilometara. 

Za razliku od prethodne studije iSeeCarsa u kojoj su se tražili automobili koji će najčešće prijeći magičnu granicu od 200.000 milja ili 320.000 km, sada je cilj nešto drugačiji. Tvrtka je analizirala preko dva milijuna rabljenih vozila prodanih u prvih deset mjeseci ove godine, a koji su bili prisutni na tržištu bar deset godina i nudili se kao modelska godina 2021. Nakon toga su ih poredali po prijeđenoj kilometraži uzevši u obzir 1% vozila s najvećom kilometražom na odometru.

"Ono što vidimo je popis vrlo izdržljivih vozila, sposobnih za korištenje više od četvrt miliona milja ako se pravilno održavaju", rekao je izvršni analitičar iSeeCars Karl Brauer. “I da budemo jasni, ova studija ne izvještava o maksimalnom vijeku trajanja ovih vozila. Ovo je jednostavno mjera trenutnih očitanja brojača kilometara. Većina ovih automobila još uvijek se koristi i napreduje".

Rezultati su nešto drugačiji nego kad su se tražili modeli koji najčešće prelaze 320.000 km.

Kamioneti su nestali s vrha, ali su tu veliki SUV-ovi, ali i neki iznenađujući modeli.

Na prvom mjestu je Toyota Sequoia s prijeđenih 477.185 km. I na drugom mjestu je Toyota, neuništivi Land Cruiser s 450.996 km. Na trećem mjestu nalazi se veliki Chevrolet Suburban s 427.654 km. Na ljestvici Toyota drži 10 od prvih 20 pozicija, a svi auti prelaze preko 370.000 km.

Osim što je jasno kako je u vrhu najviše Toyota, kao jasan signal kako su ovo modeli napravljeni da daju i traju, svakako valja spomenuti i osobne automobile. Tako je među svim tim mrcinama do visokog 6. mjeseca stigla Toyota Prius s 403.217 km. Pa neka netko kaže kako su Toyotini hibridi nepouzdani. Uz Prius je samo Toyota Avalon iz konkurencije limuzina ušla u Top 10. 

Smanjimo li konkurenciju isključivo na osobne automobile, stvari su još jasnije. Prisutna je apsolutna prevlast japanskih marki, posebno Toyote i Honde. Jedina nejapanska marka u Top 10 je Chevrolet i model Impala koji se više ne proizvodi. Ovdje je pak zanimljivo kako se do 6. mjesta probila mala Honda Jazz. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...