IZVEDBA, LIBIDO I JOŠ PONEŠTO: Deset najpopularnijih sportova i kako oni utječu na seksualni život

Nogomet predstavlja odličan kardio trening koji povećava snagu, izdržljivost i ravnotežu koji su potrebni u krevetu

  • Sex i grad

  • 07. Dec. 2022  07. Dec. 2022

  • 1

Igrate li nogomet ili pak više volite trčanje i tenis? Evo kako pojedini sportovi utječu na izvedbu u krevetu, orgazam i libido.

Nogomet

Prema jednom istraživanju, više od polovice nogometaša (51 posto) smatra da je nogomet poboljšao njihove sposobnosti u seksu, piše Živim.hr. "Nogomet predstavlja odličan kardio trening koji povećava snagu, izdržljivost i ravnotežu koji su potrebni u krevetu", smatra Tina M. Penhollow, profesorica kinezioloških znanosti na Sveučilištu Florida Atlantic. Inače, istraživanja sugeriraju da žene nogomet smatraju jednim od najatraktivnijih sportova za gledanje.

Golf

Istraživanje je otkrilo da golferi u prosjeku češće imaju spolne odnose mjesečno (12,5 puta) nego sportaši koji se bave drugim sportovima. Seksologinja Antonia Hall kaže da golf donosi hormonalne dobrobiti, smanjenje stresa i mentalnu oštrinu koji su povezani s boljom izvedbom u seksu.

Trčanje

Dvije trećine trkača (66 posto) kaže da im je trčanje omogućilo bolje orgazme. "Trčanje povećava razinu testosterona, kao i libido, što za posljedicu ima veću spolnu želju i intenzivnije orgazme. Istraživanja su pokazala da parovi koji zajedno trče češće vode ljubav", kaže Tina M. Penhollow.

Biciklizam

Gotovo polovica biciklista (48 posto) kaže da je biciklizam povećao njihove seksualne sposobnosti. "Biciklisti razvijaju snagu u donjem dijelu tijela, što im omogućuje da istražuju razne poze u seksu. Osim toga, vožnja bicikla donosi hormonalne dobrobiti i mentalnu oštrinu, a poznato je da i jedno i drugo povećava užitak u seksu", kaže stručnjakinja.

Joga/Pilates

Osobe koje prakticiraju jogu imaju četiri orgazma mjesečno u prosjeku, pokazalo je istraživanje. "Redovito vježbanje joge poboljšava ravnotežu i fleksibilnost koji, pak, povećavaju seksualne potencijale i ujedno pomažu u sprečavanju ozljeda. Osobe koje vježbaju jogu često se osjećaju ugodnije i zadovoljnije u svojim tijelima u odnosu na druge sportaše, a to također može povećati spolnu želju i senzualnost. Pokazalo se da joga više od bilo kojeg drugog sporta povećava fleksibilnost tijela, ali i svjesnost o tijelu i fizičku snagu", otkriva Antonia Hall.

Tenis

Čak 38 posto tenisača smatra da je igranje tenisa povećalo njihov libido, što je najviše među svim sportašima. Antonia Hall to objašnjava: "Tenis donosi dobrobiti koje su potrebne da u seksu budete na najboljem nivou. Taj sport povećava snagu, ravnotežu, djeluje kao kardio trening i povećava razinu hormona dobrog raspoloženja."

Dizanje utega

Čak 89 posto dizača utega izjavilo je da je taj sport imao pozitivan utjecaj na njihov seksualni život, veći nego bilo koji drugi sport. "Dizanje utega povećava spolnu želju tako što potiče lučenje testosterona i podiže libido", kaže Penhollow.

Hodanje/planinarenje

Tri četvrtine redovitih hodača kaže da im je hodanje poboljšalo seksualni život. Hodanje ili planinarenje povećava osjećaj samostalnosti i samoispunjenja. Istraživanje novih krajeva pomaže u izgradnji povjerenja, povećanju osjećaja sreće i zadovoljstva.

Plivanje

Redovito plivanje izgrađuje snažnu mišićnu masu, povećava izdržljivost, smanjuje stres i poboljšava mentalnu oštrinu, a sve to povećava vašu sposobnost da budete prisutni u sadašnjem trenutku i uživate u intimnosti s partnerom.

Plesači/vježbači aerobika

Plesači su među sportašima koji imaju najaktivniji seksualni život, uživajući u njemu u prosjeku 12,2 puta mjesečno, a uz to su vrlo fleksibilni i imaju zavidno samopouzdanje. Pokazalo se da plesanje povećava osjećaj požude, senzualnosti i seksepila. To je zbog toga što koordinacije i vještina koje su potrebne za ples jačaju samopouzdanje i sigurnost u svoje sposobnosti, kao i povjerenje u partnera i vezu.

(Bljesak.info) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...