HAOS U SKUPŠTINI SRBIJE: Raspravlja se o namještanju poslova Vučićevom bratu i...

(...) Marku Bosancu i Zvonku Veselinoviću.

  • Regija

  • 07. Dec. 2022  07. Dec. 2022

  • 1

Treći dan zaredom u Skupštini Srbije raspravlja se o prijedlogu budžeta za 2023. godinu, a zapravo se o tome najmanje govori.

Opozicija je i jučer protestovala zbog načina na koji Vladimir Orlić zakazuje i vodi sjednice Skupštine, držala je transparente sa natpisom "Mrak u Srbiji bez slobodnih medija" u znak podrške televizijama Nova S i N1 i ponovo ukazivala na afere koje se vezuju za vlast. Poslanici vlasti su uglavnom vrijeđali, u čemu se posebno istakao šef poslaničkog kluba SNS Milenko Jovanov.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević još jednom je stao u odbranu Marka Bosanca i Zvonka Veselinovića.

"Ko je kriminalac ili ne izvolite na sud pa dokažite. I da vam kažem nešto, Marka Bosanca koga spominjete, kažete da je on kriminalac, za šta je osuđivan? Za nasilničko ponašanje? A vi ste bili za kriminal pred Specijalnim sudom i pobegli kod sudije za prekršaje", rekao je Vučević obraćajući se Borislavu Novakoviću i dodao:

"Neko je oodgovarao kad je bio maloletan, a ako je neko krao iz budžeta... Je 'l on krao iz budžeta? Nemam ja problem da nekome budem advokat, jer nisam advokat, ali vi ste se n avolšeabn način zloupotrebom procesnih prava oslobodili toga. I da vas pitam nešto, hoćete srpske firme ili nećete srpske firme? Hoćet Granit iz Srbije ili iz Hrvatske? A ko je to osudio Zvonka Veselinovića? Jeste vi to na strani Kurtija? Na strani Prištine? Nemam više ništa da kažem", zaključio je Vučević.

U nastavku rasprave između Borislava Novakovića iz Narodne stranke i ministra Miloša Vučevića, Novaković je rekao:

"Vi ne sporite i ne možete da mi replicirate da firma Zvonka Veselinović gradi u Novom Sadu. Vi ne sporite kad je u pitanju činjenica da je Zvonko Veselinović označen kao najveći kriminalac u ovom delu Evrope, koji se uz znatno korumpiranje u Srbiji i na Kosovu bavi ilegalnom trgovinom robe, oružja, narkotika. Vi niste osporili da je vrtić u Novom Sadu na Sajlovu gradila firma Montop, koja je u vlasništvu Marka Bosanca Bosketa, koji je vaš lični prijatelj i novac koruptivno i solidarno odlazi Andreju Vučiću i Zvonku Veselinoviću", rekao je Novaković.

Na spomen Andreja Vučića uključio se predsjednik SKupštine Vladimir Orlić: "Molim vas da obratite pažnju šta izgovarate u ovoj sali. Novakoviću da li me čujete? Da li me slušate? Rekao sam vam da obratite pažnju šta izgovarate i vidim da ni sami ne vodite računa o onome što izgovarate." 

(Nova.rs) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...