DUGO SU OKLIJEVALI: Chevrolet Corvette postaje SUV

Ali je vjerovatno uspjeh Forda s Mustangom i njegovom Mach-e električnom crossover varijantom presudio.

  • Auto

  • 07. Dec. 2022  07. Dec. 2022

  • 0

Nakon Mustanga još jedan sportaš preuzima SUV odijelo. 

SUV s imenom Corvette je za mnoge svetogrđe, ali bi za mnoge mogao biti mamac da se odluče upravo za Chevrolet, i to električni. A sve bismo mogli vidjeti vrlo brzo, možda već 2024. godine, kad bi se pojavio kao modelska godina 2025. 

Chevrolet je dugo oklijevao, ali je vjerovatno uspjeh Forda s Mustangom i njegovom Mach-e električnom crossover varijantom presudio. Pritom Chevrolet ne ponavlja grešku iz prošlosti i ne suprotstavlja bezazleniji model, također s istim početnim slovom, već bira najjače oružje. 

A to je svakako kultno ime Corvette koje će uskoro postati Chevroletova podmarka, i to sportski orijentirana. Pod kapom novog starog imena Chevrolet će lansirati elegantni coupe s četiri vrata, kao i crossover model. Nema sumnje, Chevrolet je odlučio napraviti drastičan iskorak, ali i nešto što je bez velike pompe Porsche puno ranije odradio na tržišno najbolji mogući način. 

Kad je u pitanju Corvette SUV, pretpostavlja se jednako agresivan dizajn, pa ga mnogi bar vizualno već sad uspoređuju s Lamborghinijevim Urusom. Ono što je sasvim sigurno je električni pogon, i to s 800-voltnom tehnologijom. Već sada GM-ova Ultium tehnologija nudi snage punjenja do 350 kW, a do tada bi se i to moglo malo povećati. 

Međutim, SUV model neće biti prva elektrificirana Corvette. U pripremi je Corvette C8, a ona će se nuditi u hibridnom izdanju od navodno 1000 KS. Ali to je već neka druga priča. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...