U MORU LOŠIH JEDNA POZITIVNA VIJEST: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć nezaposlenima

Kantonalne službe imaju rok da do 20. decembra isplate pomoć nezaposlenima, za njih 278.000.

  • Društvo

  • 07. Dec. 2022  

  • 0

Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor donijeti odluku o uplati novca kantonalnim službama za zapošljavanje za isplatu po 100 KM jednokratne pomoći nezaposlenima.

Kantonalne službe imaju rok da do 20. decembra isplate pomoć nezaposlenima, za njih 278.000.

- Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača je bio u obavezi da Federalnoj vladi uputi odluku o isplati novca službama za zapošljavanje. Sutra će se odluka naći na sjednici Vlade FBiH i u narednih nekoliko dana službe za zapošljavanje mogu očekivati novac za isplatu jednokratne novčane pomoći nezaposlenima. One će imati dovoljno vremena da završe svoj dio posla - rečeno nam je u Vladi Federacije.

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM.

Službe za zapošljavanje imale su rok do 21. novembra da zahtjeve za isplatu novca i spiskove nezaposlenih dostave Vladi FBiH.

Pomoć nezaposlenima će biti isplaćena prema Uredbi Vlade FBiH o pomoći stanovništu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...