GRADONAČELNIK KIJEVA UPOZORAVA: "Ako Rusi nastave s napadima, gradu prijeti apokalipsa"

Kijev nema dovoljno grijanih skloništa da primi 3.6 miliona stanovnika ako dođe do potpunog nestanka struje.

  • Evropa

  • 07. Dec. 2022  

  • 0

Gradonačelnik Kijeva upozorio je da bi grad mogla zadesiti apokalipsa ako Rusija nastavi gađati vitalnu infrastrukturu. Dodao je kako za sada nema potrebe za evakuacijom stanovništva, ali da bi se građani trebali pripremiti na taj scenarij, piše Sky News.

"Kijev bi mogao izgubiti opskrbu strujom, vodom i grijanjem. Mogla bi se dogoditi apokalipsa kao u holivudskim filmovima, kada građani neće moći biti u svojim domovima zbog niskih temperatura", rekao je Vitalij Kličko i dodao kako se vlasti trude da ne dođe do tog scenarija.

Kijev nema dovoljno grijanih skloništa da primi 3.6 miliona stanovnika ako dođe do potpunog nestanka struje.

"Trenutno smo pripremili gotovo 500 autonomnih skloništa s grijanjem, ali to nije ništa za grad od tri miliona stanovnika. Ukoliko i dalje bude izostanaka struje, bit ćemo prisiljeni ispustiti vodu iz zgrada jer se u suprotnom, zbog niskih temperatura, ona može zalediti u cijevima i oštetiti cijelu vodovodnu mrežu", naveo je Kličko.

Gradonačelnik Kijeva je pozvao stanovnike da pripreme zalihe hrane i vode za hitne slučajeve, kao i da imaju spremnu odjeću i dokumente za brzi odlazak ako nestane grijanja, prenosi Index.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...