DRAMA NA KOSOVU: Jaka detonacija uznemirila građane u Bošnjačkoj mahali, druga eksplozija u…

Naznačili su da tamo također nije bilo povrijeđenih, kao i da nema pričinjene štete.

  • Regija

  • 08. Dec. 2022  

  • 4

U Bošnjačkoj mahali u Sjeveronoj Mitrovici sinoć se začula jaka eksplozija. Prema preliminarnim informacijama iz Kosovske policije, bačeno je pirotehničko sredstvo ili šok bomba, ali sa jačom detonacijom. Slično sredstvo bačeno je sinoć i u Mikronaselju. Iz KP tvrde da nema povređenih kao i da nije pričinjena materijalna šteta.

Pripadnici Kosovske policije izašli su na teren, a na samoj raskrsnici u Bošnjačkoj mahali nalazilo se i jedno vozilo karabinjera, javlja portal KoSSev.

Pripadnici Kosovske policije su nakon prijave detonacije u Bošnjačkoj izašli na teren, a na samoj raskrsnici u ovom dijelu grada nalazilo se i jedno vozilo karabinjera.

Iz Kosovske policije kazali su za KoSSev da nema povrijeđenih i da nije pričinjena šteta.

Nekoliko desetina mještana također se okupilo u Bošnjačkoj mahali navodeći da ih je detonacija uznemirila.

Više njih je kazalo da je pirotehničko sredstvo navodno bačeno iz vozila u pokretu koje se potom uputilo ka sjevernom dijelu grada.

Oni međutim, tvrde da je navodno usljed detonacije pričinjena manja šteta na jednom parkiranom automobilu, te da su odmah zatim pozvali Kosovsku policiju koja je izvršila uviđaj.

Iz policije je ujedno potvrđeno i da se jedna detonacija začula i u Mikronaselju.

Naznačili su da tamo također nije bilo povrijeđenih, kao i da nema pričinjene štete.

U Mitrovici sve je u znaku najnovijeg skoka tenzija, a nakon incidenta praćenog sirenama do kojeg je došlo prilikom pokušaja novopostavljenih članova opštinskih izbornih komisija da u pratnji Kosovske policije uđu u prostorije OIK-a na Sjeveru. Srbi su ih spriječili da to učine.

Tokom incidenta, prema navodima Kosovske policije, na prostorije OIK-a bačene dvije eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala.

Slična situacija dogodila se i u opštini Zubin Potok, ali se sam incident, za razliku od Mitrovice, završio mirno, uz intervenciju policije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...