Hronika
PROCURILE NOVE INFORMACIJE: U brutalnom napadu u Ljubljani izboden muškarac iz BiH
Prije 5 min0
Jednostavno je i brzo gotovo.
Gastro
08. Dec. 2022 08. Dec. 2022
0
Kupovne kocke za supu često mogu biti pune nepotrebnih konzervansa, zato je puno bolje napraviti domaću verziju.
Na ovaj način možete prilagoditi sastojke, ali i količinu začina.
Sastojci za kocke za supu:
1 manji krompir
1 veća mrkva,
1 manja tikvica
1 manja glavica luka
pola vezice peršuna
100 g soli
kašika ulja
Priprema:
1. Sve sastojke sitno nasjeckajte i stavite u teflonsku tavu u kojoj se sastojci neće zalijepiti za dno.
2. Naspite malo vode i prodinstajte dok ne ispari sva tekućina koju će pustiti povrće.
3. Dodajte so i ulje i nastavite miješati još nekoliko minuta.
4. Sameljite sve sastojke i vratite na tavu kako bi se malo osušilo.
5. Kada dobijete smjesu gustu poput tijesta, maknite je s vatre i rasporedite po papiru za pečenje.
6. Napravite od smjese pravokutnik debljine oko 1 centimetar i zamrznite na 12 sati.
7. Nakon toga nasjeckajte na kockice.
8. Svaku kockicu uvijte u papir za pečenje i stavite u frižider - to je pravilan način čuvanja.
9. Od ove smjese se dobija 9 kockica, a povrće se može izmijeniti po želji i ukusu.
Prijatno!:)
Hronika
PROCURILE NOVE INFORMACIJE: U brutalnom napadu u Ljubljani izboden muškarac iz BiH
Prije 5 min0
Svijet
DUBOKO OŽALOŠĆENI TRAGIČNOM NESREĆOM: Erdogan uputio poruku sućuti povodom pogibije pilota u padu turskog aviona u Hrvatskoj
Prije 12 min0
HiTec
SAVJETI STRUČNJAKA PRED BLACK FRIDAY: Broj lažnih online shopova drastično skočio, evo kako se zaštititi
Prije 22 min0
Društvo
KO PODIŽE TENZIJE U BUGOJNU: Okupljanje airosoft klubova "upalilo" hrvatske portale i udruge HVO-a - traže zaštitu Hrvata?
Prije 27 min0
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
Prije 9h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.