SENZACIONALNE NAJAVE IZ WOLFSBURGA: Stiže Volkswagen koji će pomesti konkurenciju…

Tvornica u Wolfsburgu zapošljava oko 60.000 radnika, a tamo se trenutno proizvode Golf, Tiguan i Touran.

  • Auto

  • 09. Dec. 2022  

  • 1

Volkswagen je objavio da će uložiti 460 miliona eura u svoju tvornicu u Wolfsburgu kako bi je pripremio za proizvodnju redizajniranog kompaktnog električnog modela ID.3 i kompaktnog električnog SUV-a. SUV će koristiti novu varijaciju MEB električne platforme proizvođača automobila MEB+, koja će omogućiti veće brzine punjenja i veće domete, rekao je izvršni direktor marke VW Thomas Schaefer.

SUV će u autosalonima biti uz postojeće VW-ove SUV-ove ID.4 i ID.5, rekao je Schaefer.

Koristit će standardizirane baterijske ćelije proizvođača automobila koje će se proizvoditi u VW-ovoj tvornici u Salzgitteru, počevši od 2025. godine. VW nije dao vremenski rok za proizvodnju novog SUV-a. Njegova MEB+ platforma omogućit će domete do 700 km i značajno poboljšati vrijeme punjenja, s brzinama punjenja od 175 do 200 kW.

Kako bi poboljšao korištenje kapaciteta u tvornici u Wolfsburgu, VW će također dodati izlaz na proizvodnoj traci u Wolfsburgu za ID.3. Ograničena proizvodnja ID3 započet će sljedeće godine, a puna proizvodnja predviđena je za 2024. godinu. Automobil će se također nastaviti proizvoditi u VW-ovoj tvornici Zwickau u Njemačkoj.

Tvornica u Wolfsburgu zapošljava oko 60.000 radnika, a tamo se trenutno proizvode Golf, Tiguan i Touran.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...