MILORAD DODIK PODGRIJAVA SITUACIJU: "Amerika i Britanija i njihovi trabanti poput Italije kreiraju atmosferu kršenja Rezolucije 1244 na Kosovu" (VIDEO)

Dodik je istakao da predstavnici RS neće dozvoliti da građani sa ličnim kartama Kosova ulaze u Bosnu i Hercegovinu, bez obzira što je nešto o tome dogovoreno u okviru Berlinskog procesa.

  • Politika

  • 09. Dec. 2022  09. Dec. 2022

  • 12

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je danas da će veoma brzo predstavnici entitetskih vlasti i Srbije pokušati da kreiraju zajednički nacionalni i narodni odgovor na pritiske i laži protiv srpskog naroda u Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji.

Napomenuo je da je očigledno da stranci kreiraju atmosferu kršenja Rezolucije 1244 na Kosovu i Metohiji, prije svega zemlje Kvinte predvođene SAD i Velikom Britanijom, dok su ostale zemlje su trabanti, poput Italije i prate te politike jer ne žele da se sa njima kompromituju zbog "nekog Kosova i pozicije Srbije".

"Zato je viljdivo da ini 'bildaju' mišiće i vlastima u Prištini sada silom nameću rješenja koja su neodrživa za srpsku nacionalnu zajednicu", rekao je Dodik, prenosi Alternativna televizija.

Dodiku je drago što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučno brani interese Srba na Kosovu i Metohiji.

Poslije kvalfikacija premijera Republike Kosovo Albina Kurtija na račun RS, Dodik je istakao da predstavnici RS-a neće dozvoliti da građani sa ličnim kartama Kosova ulaze u Bosnu i Hercegovinu, bez obzira što je nešto o tome dogovoreno u okviru Berlinskog procesa.

Dodik je podsjetio da RS ima više legitimiteta nego Kosovo, koje nije priznalo više od pola zamalja u UN.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...