LIVNJAK ZLATKO DALIĆ: "Bravo momci, idemo dalje..."

"Ovo je Hrvat, ovo je Hrvatska", rekao je Dalić.

  • Sport

  • 09. Dec. 2022  09. Dec. 2022

  • 1

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić čestitao je večeras igračima plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru i dodao da pobjeda nad Brazilom nije kraj za tu selekciju.

"Svaka čast momcima, sjajna utakmica od prve do posljednje minute, izbacili smo glavnog favorita. Ovo je Hrvat, ovo je Hrvatska. Kad treba, kad je najvažnije, rekao sam nikad ne potcjenjujte. Ponos, hrabrost, vjera i domoljublje i Hrvat uvijek uspije. Momcima svaka čast, ponos do neba, ali ovo nije naš kraj, idemo dalje", rekao je Dalić za Hrvatsku radioteleviziju.

Fudbaleri Hrvatske plasirali su se večeras u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru, pošto su pobijedil Brazil ukupnim rezultatom 5:3.

U regularnom dijelu nije bilo golova, a poslije produžetaka rezultat je bio 1:1. U penal seriji Hrvatska je pogodila četiri penala, dok su brazilski igrači dva puta bili precizni.

Dalić je dodao da su svi igrači dali svoj maksimum.

"Ovo je za hrvatski narod, nek' uživa svaki Hrvat u cijelom svijetu. Znam da nas volite, znam da nas obožavate, mi možemo puno toga napraviti i Hrvatska je to pokazala... Ja sam sretan čovjek, Hrvatska dva puta ulazi u polufinale, mi sa tri miliona stanovnika. I ono što sam htio reći -  oni nisu normalni", zaključio je Dalić.

Hrvatska će u polufinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv pobjednika večerašnjeg meča Holandija - Argentina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...