AKO MAŠTATE O DRUGOJ OSOBI TOKOM SEKSA: Je li to prihvatljivo ili ne?

Prema jednom istraživanju 46 odsto žena i 42 posto muškaraca mašta o drugom partneru tokom seksa.

  • Sex i grad

  • 09. Dec. 2022  09. Dec. 2022

  • 1

Za vrijeme seksualnog čina rijetko ko može da kontroliše nalet emocija i trenutne strasti, a povremeno ljudi “uhvate” sebe da razmišljaju o drugom partneru. Međutim, da li je ovo normalna pojava?

Britanska kompanija za proizvodnju seks igračaka je sporevela istraživanje na 1.300 ljudi. Ono je pokazalo zanimljive rezultate - 46 posto žena i 42 posto muškaraca mašta o drugom partneru tokom seksa.

Seksološkinja iz Kalifornije, Don Majk je za Cosmopolitan otkrila o čemu je zapravo riječ. Kako je istakla, povremeno razmišljanje o drugom partneru tokom seksualnog čina može da ima mnoge prednosti za muškarce i za žene.

“Može da bude korisno ukoliko muškarci imaju problema sa erekcijom, a žene sa orgazmom”, istakla je ona i dodala da je ovo dobar početak da se strasti u spavaćoj sobi malo više razdrmaju, prenosi ATV.

“Sasvim je poželjno da zamišljate hipotetičke situacije sa drugim partnerom kako biste se prodrmali”.

Ukoliko često razmišljate o jednoj istoj osobi tokom seksualnog čina, a da to nije partner sa kojim ste, na primjer, o bivšem partneru/partnerki, onda je vrijeme da priznate sebi da tu osobu niste preboljeli, te da ne možete da se posvetite trenutnom partneru. Tada je najbolje da pauzirate svoj odnos i razmislite o emocijama koje su konstantno prisutne kada pokušavate da doživite intimu sa drugom osobom.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...