POLICIJSKA AKCIJA NA KOSOVU: Uhapšeni građani srpske nacionalnosti osumnjičeni za napad na policajce, oglasio se ministar...

Neprihvatljivi su napadi na građane i policijske službenike bez obzira na etničku pripadnost, poručio je kosovski ministar.

  • Regija

  • 10. Dec. 2022  10. Dec. 2022

  • 2

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla saopćio je da je Kosovska policija uhapsila dvoje građana srpske nacionalnosti zbog napada na policijske službenike.

-Kosovska policija uhapsila je jučer građanina srpske nacionalnosti zbog napada na policajce, a danas je uhapšen još jedan Srbin za kojim se također tragalo zbog napada na policijske službenike.

Kao što smo obećavali naša borba protiv kriminala i povećanje bezbjednosti građana bez razlike nemaju alternativu. Nastavićemo sa maksimalnom posvećenošću da sve počinioce krivičnih i terorističkih akata privedemo pravdi, poručio je kosovski ministar policije na Facebooku, te dodao da su neprihvatljivi napadi na građane i policijske službenike i da je potrebna posvećenost svih kako bi počinioci ovih djela, bez obzira na etničku pripadnost, bili što prije priveli pravdi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...