IZNENADA, U 48. GODINI: Poznati novinar preminuo prateći četvrtfinale SP-a u Kataru...

Jedna od njegovih posljednjih objava bila je o smrti radnika migranata u Kataru tokom Svjetskog nogometnog prvenstva i ravnodušnoj reakciji katarskih vlasti.

  • Hronika

  • 10. Dec. 2022  

  • 0

Jedan od najpoznatijih američkih nogometnih novinara, Grant Wahl, preminuo je u petak u Kataru dok je izvještavao sa Svjetskog prvenstva. Imao je 48 godina.

Wahl je umro dok je pokrivao utakmicu četvrtfinala, navodi se u saopćenju američkog nogometnog saveza, a mediji preciziraju da je preminuo tokom susreta Argentine i Nizozemske. Uzrok smrti nije poznat.

"Cijela američka nogometna porodica slomljena je zbog saznanja da smo izgubili Granta Wahla", stoji u saopćenju saveza.

“Zahvaljujemo Grantu na njegovoj ogromnoj predanosti i utjecaju na našu igru u Sjedinjenim Državama. Njegovo pisanje i priče koje je ispričao nastavit će živjeti”, stoji u saopćenju, javlja dpa.

Ranije tokom turnira, Wahla su katarske vlasti prozvale jer je nosio majicu duginih boja kako bi iskazao podršku LGBT zajednici. Istospolne veze su ilegalne u Kataru.

Wahl je postao prvo nogometno pero Sports Illustrateda 2000. godine i vjerovatno najpoznatiji nogometni novinar u SAD-u. Napustio je Sports Illustrated 2020., ali je nastavio pratiti nogomet.

Jedna od njegovih posljednjih objava bila je o smrti radnika migranata u Kataru tokom Svjetskog nogometnog prvenstva i ravnodušnoj reakciji katarskih vlasti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...