DRŽAVNI SUD USVOJIO ŽALBU TUŽILAŠTVA BiH: Ministar Miloš Lučić ponovo iza rešetaka

Pritvor ministru Lučiću određen je u trajanju od mjesec dana, potvrđeno je za Faktor iz Suda BiH.

  • Vijesti

  • 12. Dec. 2022  

  • 0

Sud Bosne i Hercegovine uvažio je danas žalbu Tužilaštva BiH i ukinuo mjere zabrane i odredio pritvor ministru za ljudska prava i izbjeglice BiH Milošu Lučiću osumnjičenom za visoku korupciju.

Pritvor ministru Lučiću određen je u trajanju od mjesec dana, potvrđeno je za Faktor iz Suda BiH.

Naime, sudija za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine 9. decembra odredio je kućni pritvor ministru za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine. Na ovu odluku reagovalo je Tužilaštvo BiH te uložilo žalbu.

- Tužilaštvo BiH smatra da je puštanje osumnjičenog u kućni pritvor već nanijelo štetu istrazi Tužilaštvu BiH, zbog nemogućnosti kontrole komunikacija osumnjičenog putem interneta, video-poziva i visoko-tehnoloških resursa, kao i putem posrednika ili na druge načine, sa svjedocima i osumnjičenima u predmetu - saopćili su, između ostalog, tom prilikom iz Tužilaštva.

  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...