DALIĆ SPREMIO IZNENAĐENJE ZA ARGENTINU: Procurio sastav Vatrenih pred najvažniju utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru…

Niko nema dva žuta kartona, a ko je imao jedan to je obrisano.

  • Sport

  • 13. Dec. 2022  13. Dec. 2022

  • 4

Hrvatska reprezentacija će na Argentinu vrlo vjerovatno s istim sastavom koji je započeo utakmicu s Brazilom. Jedino može postojati dvojba u napadu, hoće li još jednom starter biti Mario Pašalić, no selektor Vatrenih Zlatko Dalić je dao vrlo visoke recenzije njegovom nastupu, posebno u defenzivnom segmentu i ima velike šanse da ponovno zaigra.

Livaković će braniti, u odbrani igrati Juranović, Lovren, Gvardiol i Sosa, u veznom redu Modrić, Brozović i Kovačić, te u napadu Pašalić, Kramarić i Perišić.

Lionel Scaloni forsira formaciju 3-5-2 u kojoj je Messi jedna od špica. Velikim hendikepom drže izostanak Acune na lijevom krilu, a najave su da bi De Paul, veznjak madridskog Atletica, mogao imati specijalnu zadaću paziti na Modrića. Bit će to, između ostaloga, i taktička borba.

Niko nema dva žuta kartona, a ko je imao jedan to je obrisano.

Utakmica polufinala između Hrvatske i Argentine na rasporedu je večeras u 20 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...