PRETRESI NA ŠEST LOKACIJA: Akcija FUP-a u Sarajevu zbog više krivičnih djela, osumnjičene četiri osobe

Više krivičnih djela.

  • Hronika

  • 13. Dec. 2022  

  • 0

Federalna uprava policije izvršila je danas širom Kantona Sarajevo operativnu akciju i pretrese na šest lokacija zbog više krivičnih djela.

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo provode aktivnosti iz svoje nadležnosti protiv lica A.S. (1977), Š.S. (1980), E.F. (1974) i A.F. (1970), za koje postoje osnovi sumnje u izvršenje krivičnih djela "Nedozvoljena trgovina", "Prevara", "Ovjeravanje neistinitog sadržaja", "Krivotvorenje isprave" i "Krivotvorenje službene isprave".

U sklopu navedenih aktivnosti, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na pet lokacija na području općine Novi Grad - Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni predmeti i dokumentacija koja se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Po okončanju pretresa, osumnjičena lica će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, nakon čega će se nastaviti postuanje u skladu sa uputama Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...