USPJEH NEĆE DOĆI SLUČAJNO: Njemačka osniva radnu grupu za oporavak reprezentacije

Radnu grupu, koja mora pomoći Mannschaftu da se pripremi za Euro 2024., činit će Karl-Heinz Rummenigge, Matthias Sammer, Rudi Völler, Oliver Kahn i Oliver Mintzlaff, rekao je predsjednik DFB-a Bernd Neuendorf.

  • Sport

  • 13. Dec. 2022  13. Dec. 2022

  • 0

Njemački nogometni savez (DFB) objavio je u utorak da osniva grupu s nekoliko bivših nogometnih zvijezda kojoj će cilj biti oporavak reprezentacije nakon što je eliminirana u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Radnu grupu, koja mora pomoći Mannschaftu da se pripremi za Euro 2024., činit će Karl-Heinz Rummenigge, Matthias Sammer, Rudi Völler, Oliver Kahn i Oliver Mintzlaff, rekao je predsjednik DFB-a Bernd Neuendorf.

Također, potvrđeno je da selektor Hansi Flick ostaje na dužnosti do 2024. uprkos ranoj eliminaciji u Kataru.

Njemački nogometni savez sada mora pronaći nasljednika direktora reprezentacije Olivera Bierhoffa koji je smijenjen nakon katarskog neuspjeha.

Nakon što je ispala u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji kada je branila naslov, Njemačka je i na ovom SP-u ispala u istoj fazi natjecanja nakon poraza od Japana (2-1), remija protiv Španije (1-1) i pobjede protiv Kostarike (4-2).

Njemačka je domaćin Evropskog nogometnog prvenstva 2024. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...