SAD STAVILE RAMPU: Gabriel Escobar tvrdi da Vojska Srbije ne može na Kosovo

Zamoljen za komentar povodom izjave Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, koji je najavio da će Beograd 15. decembra tražiti od KFOR-a povratak njihovh snaga na Kosovo, Escobar je odgovorio:

  • Regija

  • 13. Dec. 2022  13. Dec. 2022

  • 1

Sjedinjene Američke Države se kategorički protive mogućnosti povratka srpskih snaga na teritoriju Kosova. To je izjavio Gabriel Escobar, zamjenik pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja State Departmenta.

Zamoljen za komentar povodom izjave Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, koji je najavio da će Beograd 15. decembra tražiti od KFOR-a povratak njihovih snaga na Kosovo, Escobar je odgovorio:

- Mi se kategorički tome protivimo, mi to kategorički odbijamo, uopće to ne podržavamo. Također želim reći da Kosovo ima veoma čvrste sigurnosne garancije od SAD-a - kazao je Escobar u razgovoru za RSE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...