ZVIZDIĆ RAZGOVARAO SA AMBASADORIMA AUSTRIJE I RUMUNIJE: Integracija u EU osnovni uslov za demokratski razvoj, mir i prosperitet u BiH

Tokom odvojenih sastanaka, predsjedavajući Zvizdić, ambasadorica Hartmann i ambasador Pacuretu su se saglasili da je u narednom periodu potrebno raditi na jačanju ekonomske saradnje, posebno kroz povećanje obima investicija.

  • Vijesti

  • 14. Dec. 2022  14. Dec. 2022

  • 0

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas, u odvojenim susretima, s ambasadoricom Republike Austrije u BiH Ulrike Hartmann i s ambasadorom Republike Rumunije u BiH Antonom Pacuretuom. Razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji i o evropskom putu BiH.

Zvizdić se zahvalio ambasadorici Hartmann i Austriji i ambasadoru Pacuretuu na kontinuiranoj podršci na putu EU integracija i izrazio očekivanje da će sutra biti definitivno dodijeljen kandidatski status za BiH na sjednici Evropskog vijeća.

Saglasili su se da je integracija u Evropsku uniju (EU) osnovni uslov za demokratski razvoj, mir i budući prosperitet u BiH i u regionu, kao i jedan od ključnih faktora sveukupnih reformskih aktivnosti na zapadnom Balkanu.

Zvizdić je rekao da su za BiH izuzetno važne NATO integracije i zahvalio se prijateljskim državama na kontinuiranoj pomoći.

Tokom odvojenih sastanaka, predsjedavajući Zvizdić, ambasadorica Hartmann i ambasador Pacuretu su se saglasili da je u narednom periodu potrebno raditi na jačanju ekonomske saradnje, posebno kroz povećanje obima investicija, saradnje u oblasti privrede, obrazovanja, kulture i u drugim oblastima, kao i na intenzivnijoj parlamentarnoj saradnji - saopćeno je iz Zvizdićevog kabineta, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...