KONAČNO I JEDNA ZDRAVORAZUMSKA ODLUKA U BiH: Ova općina će umjesto muzičkoj zvijezdi, novac od dočeka Nove godine podijeliti penzionerima

Kakanjski načelnik Mirnes Bajtarević odlučio je u nezapamćenoj inflaciji slavlje najugroženijima prirediti na nešto drugačiji način.

  • Vijesti

  • 14. Dec. 2022  14. Dec. 2022

  • 2

Na zvaničnom Facebook nalogu Općine Kakanj na Facebooku saopćeno je kako će ova općina, umjesto muzičkoj zvijezdi za svečani doček Nove godine, novac preusmjeriti onima kojima je najpotrebniji.

Kakanjski načelnik Mirnes Bajtarević odlučio je u nezapamćenoj inflaciji slavlje najugroženijima prirediti na nešto drugačiji način.

“Dok moji sugrađani penzioneri s tako malom penzijom plaćaju litar ulja 4 KM, nemam srca isplatiti desetine hiljada maraka narodnog novca nekoj muzičkoj zvijezdi za 2-3 sata nastupa u novogodišnjoj noći. Tih 45.000 KM će biti iznos subvencije najugroženijim penzionerima za 2023. godinu”, saopštio je.

No, to ne znači da u Kaknju neće biti nikakvog programa.

“Imat ćemo tri koncerta, a većim dijelom ćemo se oslanjati na domaće snage. Bit će i zabave za mališane, ali i paketića za one koje kao društvo i zajednica nikada ne smijemo zaboravljati”, pojasnio je Bajtarević.

Uskoro će biti poznato više informacija o programu koji čeka Kakanj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...