MESSI OTKRIO TAJNU GOLMANA VATRENIH: Livaković ima jedan trik, pročitao sam ga...

Sve je argentinskim medijima otkrio Lionel Messi.

  • Sport

  • 15. Dec. 2022  

  • 1

Navijači Hrvatske nadali su se da će se nizu igrača kojima je Dominik Livaković odbranio penale na aktuelnom Svjetskom prvenstvu naći i Lionel Messi. Međutim, jedan od najboljih nogometaša u povijesti neodbranjivo je pogodio u pobjedi Argentine nad Hrvatskom (3:0) u polufinalu SP-a.

Naravno, s obzirom na to da Livaković fenomenalno brani na turniru u Kataru, a posebno impresivno skida jedanaesterce, Argentinci su se u pripremi za meč posebno posvetili proučavanju tehnike i taktike hrvatskog golmana prilikom izvođenja kaznenih udaraca. 

Sve je argentinskim medijima otkrio Lionel Messi:

"S našim golmanima Martinezom i Rullijem detaljno sam proučio tehniku hrvatskog golmana, posebno kod izvođenja penala. Odmah smo shvatili da uvijek do kraja čeka igrača, odnosno da mu oni zaletom, pogledom i položajem tijela 'pokažu' gdje će pucati. Zato sam shvatio da ne smijem čekati, nego pucati što prije. Svima koji protiv Livakovića čekaju teško je zabiti gol. Zato sam odlučio pucati onako kako sam uradio i uspio sam."

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...