"KAKVA SRAMOTA ZA HRVATSKU...": Hakan Šukur osudio pjevanje pjesme o Herceg-Bosni, stao uz Bosnu i Hercegovinu...

Šukur je izrazio svoje nezadovoljstvo onim što je vidio i tvrdi da su takve stvari nedopustive.

  • Šareni svijet

  • 15. Dec. 2022  15. Dec. 2022

  • 2

Hakan Šukur, jedna od najvećih turskih fudbalskih legendi, osudio je pjevanje nacionalističkih pjesama koji se tiču Herceg-Bosne nakon što je na društvenim mrežama vidio snimak reprezentativaca Hrvatske kako pjevaju pjesmu Marka Perkovića Thompsona.

Šukur je izrazio svoje nezadovoljstvo onim što je vidio i tvrdi da su takve stvari nedopustive.

“Stojim uz Bosnu i Hercegovinu. Ovo je nedopustivo. Kakva sramota za Hrvatsku”, napisao je Šukur.

Hakan Šukur danas kao politički disident živi van Turske, a njegov otac je uhapšen u rodnoj zemlji u okviru istrage protiv organizacije FETO, koju aktualna vlast smatra odgovornom za pokušaj vojnog udara 2016. godine.

Šukur je od tada izbrisan iz svih dokumenata o fudbalskoj reprezentaciji Turske, a njegove fotografije su uklonjene iz svih prostorija u sportskom kompleksu “Hasan Dogan” u Istanbulu.

I sam bivši fudbaler optužen je za “članstvo u terorističkoj organizaciji”, a za njim je izdata potjernica. Turska fudbalska legenda uspjela je, međutim, napustiti Tursku i trenutno se nalazi u Sjedinjenim Državama.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...