SUD ODLUČIO: Produžen pritvor optuženima za ubistvo sarajevskih policajaca

Pritvor je produžen Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću.

  • Hronika

  • 15. Dec. 2022  

  • 0

Kantonalni sud u Sarajevu, a na prijedlog Tužilaštva KS produžio je pritvor optuženima za ubistvo policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Adisa Sehovića i Davora Vujinovića.

Pritvor je produžen Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv njih trojice zbog ubistva policijskih službenika MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. 

Optuženi se terete se da su 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje oko 4:00 sata ujutro, nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u policijske službenike Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koji su se nalazili u policijskom automobilu. Policijski službenici su ubijeni, tako što je Adis Šehović od zadobijenih povreda odmah preminuo, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je nekoliko sati nakon podlegao povredama. Nakon potvrđivanja optužnice, Kantonalni sud u Sarajevu, odlučivat će po prijedlogu Tužilaštva KS o produženju pritvora za svu trojicu optuženih.

Kompletan tekst optužnice pročitajte na ovom linku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...