UMJESTO CIJENE, SMANJUJU KOLIČINE GASA: Sarajevogas korisnicima poslao obavijest da će od sutra...

Je li ovo početak pokušaja preuzimanja tržišta i problema koji će tek nastati? 

  • Ekonomija

  • 16. Dec. 2022  16. Dec. 2022

  • 1

 KJKP Sarajevogas d.o.o Sarajevo je danas putem faxa obavješten od “Sarajevo-gas” a.d. da će od sutra (17.12.2022.godine) u 08.00 sati, do ponedjeljka (19.12.2022.godine) u 08.00 sati, doći do smanjenja isporuke prirodnog gasa. Kao razlog, bez više detalja, navedeni su “tehnički nedostaci” na magistralnom gasovodu u vlasništvu “Sarajevo-gasa” a.d.

Je li ovo početak pokušaja preuzimanja tržišta i problema koji će tek nastati? 

"Obavještavamo cijenjene korisnike da će od 08.00 časova 17.12.2022.god. (subota) do 08.00 časova 19.12.2022.god. (ponedeljak) doći do smanjenja isporuke prirodnog gasa zbog tehničkih nedostataka na magistralnom gasovodu u vlasništvu “Sarajevo-gas”-a a.d. 

Mole se svi korisnici koji imaju mogućnost da od 17.12.2022.god. godine do noramalizacije snabdijevanja koriste alternativno gorivo, a ostali da smanje potrošnju prirodnog gasa na minimum, radi održavanja funkcionalnosti i sigurnosti gasnog sistema.

Korisnici su dužni da preduzmu sve potrebne bezbjednosno-sigurnosne mjere u slučaju eventualnog prekida snabdijevanja gasom u cilju zaštite imovine", navodi se na stranici “Sarajevo-gas”-a a.d Istočno sarajevo.

“Sarajevo-gas” a.d. će pristupiti provođenju “Plana mjera u slučaju nastanka opšte nestašice prirodnog gasa”, odnosno pristupiće prekidu snabdijevanja pojedinih kategorija korisnika.

“Sarajevogas” d.o.o Sarajevo će poduzeti sve potrebne mjere s ciljem osiguranja snabdjevanja prirodnim gasom potrošača u Kantonu Sarajevo, u skladu sa raspoloživim količinama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...