AKADEMIK SLAVO KUKIĆ O KANDIDATSKOM STATUSU: "Interesi NATO pakta i EU su se poklopili sa našim i... (VIDEO)

"Ja sam lagani optimista i bilo bi dobro za Bosnu i Hercegovinu da se tu promjene osjete", kaže Kukić.

  • Mini market

  • 16. Dec. 2022  16. Dec. 2022

  • 4

Bosna i Hercegovina jučer je dobila kandidatski status za ulazak u Evropsku Uniju, o ovoj temi za  TVSA govorio je bh. akademik Slavo Kukić.

"Ja već pola godine ponavljam da će Bosna i Hercegovina dobiti kandidatski status, ali ne zbog toga što je ispunila obaveze koje je 2019. Evropska komisija stavila pred nju, nego zbog interesa Evropske Unije i NATO pakta. Na našu sreću, interesi bosanskohercegovačkih građana i NATO pakta su se poklopili a otvaranje kandidatskog statusa je naprosto logična posljedica", objasnio je Kukić.

"Ja sam lagani optimista i bilo bi dobro za Bosnu i Hercegovinu da se tu promjene osjete, iz prostog razloga, jer bi Osmorka time slala poruku bosanskohercegovačkoj javnosti da s njom u vlasti Bosna i Hercegovina može drugačije, a njezini građani, mladi, obrazovani mogu razmišljati da svoju budućnost grade i ovdje i ne pakiraju kofere", jedan je od zaključaka Kukića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...