U NAJTEŽIM OKOLNOSTIMA SAČUVALI LJUDSKO DOSTOJANSTVO: Dodijeljene zahvalnice herojima ratnog djetinjstva (FOTO)

Nakon prikazivanja videa o Mladenu Jeličiću Troki, Troko je prisutne uveseljavao anegdotama iz rata.

  • Sjećanje

  • 16. Dec. 2022  16. Dec. 2022

  • 0

Premijernim prikazivanjem pet videa iz serijala "Ko je uljepšavao vaše ratno djetinjstvo?" u sarajevskom kinu Meeting Point i uručivanjem zahvalnica onima koji su prepoznati kao heroji ratnog djetinjstva. Muzej ratnog djetinjstva (MRD) započeo je dugoročnu aktivnost prepoznavanja ljudi koji su u najtežim okolnostima čuvali ljudsko dostojanstvo i mentalno zdravlje najmlađih sugrađana i sugrađanki.

Zahvaljujući doprinosu pratiteljki i pratitelja Muzeja na društvenim mrežama, predstavljen je rad Mirsada Abdagića Kiketa, Mladena Jeličića Troke, Dječijeg hora Princess krofne, Radija Zid i Dražena Žerića Žere.

Nakon prikazivanja videa o Mladenu Jeličiću Troki, Troko je prisutne uveseljavao anegdotama iz rata. Saznali smo i kako je Kike uopšte krenuo na zahtjevno putovanje uveseljavanja najmlađih pod granatama, te kako je Festival haustora u gradu pod opsadom koji je pokrenuo Zlatan Bostandžić za građanke i građane Sarajeva bio isto što i San Remo ili Vaš šlager sezone u sretna vremena, saopćeno je iz Muzeja ratnog djetinjstva.

Navode i kako organiziraju akciju prikupljanja paketića, kao i da se pripremljeni paketići mogu dostaviti u Muzej svaki dan do 23. decembra nakon čega će biti poslani u Ukrajinu i Poljsku, gdje se ukrajinska djeca nalaze u izbjeglištvu.

 DRUŽENJE S HEROJIMA RATNOG DJETINJSTVA – ZAHVALNICE I VIDEOPRIČE . Premijernim prikazivanjem pet videa iz serijala "...

Objavljuje War Childhood MuseumPetak, 16. prosinca 2022.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...