DRAMA NA SJEVERU KOSOVA: Članovi Noćnih vukova, ruske paravojne jedinice Wagner, četničkih udruženja i Narodne patrole STIGLI NA JARINJE! (VIDEO)

Prema posljednjim informacijama sa terena, srbijanska policija propustila je pripadnike proruskih ekstemističkih udruženja u Raškoj.

  • Regija

  • 18. Dec. 2022  18. Dec. 2022

  • 4

Na Jarinju, kao i u Lešku i okolini na sjeveru Kosova jutros je pojačano prisustvo patrola Kfora, javlja dopisnica Kosovo online sa terena.

Tu je nekoliko džipova sa britanskim vojnicima.

Srbi iz Leposavića koji već osam dana stoje na barikadama, kažu da su noćas primijetili premještanje jedinica Kfora iz baze Nothing Hill ka Jarinju.

"Više od 15 džipova "hamer" i nekoliko Kforovih kamiona primjetili smo noćas na okolnim seoskim putevima, priča se i da su razvukli bodljikavu žicu na nekim mjestima", rekao je jedan od ljudi na barikadama.

Kfor se za sada o ovome nije zvanično oglasio. Prema informacijama sa Jarinja, oni su u neposrednoj blizini prelaza postavili bodljikavu žicu i barikade.

Prema posljednjim informacijama sa terena, srbijanska policija propustila je pripadnike proruskih ekstemističkih udruženja u Raškoj.

Članovi Noćnih vukova, ruske paravojne jedinice Wagner, četničkih udruženja i Narodne patrole nalaze se na administrativnom prelazu Jarinje na sjeveru Kosova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...