NOVE ODREDBE VLADE: Od utorka veliki pad cijena goriva u Hrvatskoj, šta će biti s BiH?

Nove odredbe vlade.

  • Regija

  • 18. Dec. 2022  18. Dec. 2022

  • 0

U utorak se u Hrvatskoj očekuje veliko pojeftinjenje goriva.

Na temelju dvosedmičnog prosjeka cijena, od utorka bi benzin bio 9.63 kn (2,50 KM) što predstavlja smanjenje za 25 feninga u odnosu na period prije dvije sedmice, dizel 10.84 kn (2,81 KM) što predstavlja smanjenje za 20 feninga i plavi dizel 7.20 kn (1,87 KM) što predstavlja smanjenje za također 20 feninga, piše  Jutarnji list.

Pojeftinjenje je najavio i ministar privrede Republike Hrvatske Davor Filipović, ali on nije specificirao cijene.

"Kada se uzme obzir trgovanje benzinom i dizelom na tržištu Mediterana protekla dva tjedna, doći će do osjetnog smanjenja cijena i benzina, i dizela, i plavog dizela. Znači, od utorka će naši građani imati povoljnije cijene goriva", izjavio je Filipović nakon sjednice vlade prije dva dana.

Podsjetimo, prema posljednjoj vladinoj uredbi, koja je na snagu stupila 6. decembra i koja se odnosi na dvosedmični period, osnovni benzin eurosuper 95 prodaje se za najviše 10.60 kuna po litri (2,75 KM), eurodizel za 11.59 kuna (3 KM), a plavi dizel za 7.95 kuna po litri (2,06 KM).

Dosadašnja praksa nas je naučila da kada padnu cijene goriva u Hrvatskoj, vrlo brzo padnu i u BiH. Vidjet ćemo da li će tako biti i ovaj put.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...