Ekonomija
NIKO NIJE MISLIO DA ĆE NIJEMCI POVUĆI OVAJ POTEZ: Balkanci koji rade tamo u strahu, ostaju bez penzije
Prije 14 min0
Mogu se čuvati u metalnoj kutiji oko dvije sedmice.
Gastro
19. Dec. 2022 19. Dec. 2022
0
Stvarno ne znam odakle bih krenula da vam uspijem dočarati koliko su ovi trokutići dobri, napisala je Nataša Pralica o receptu za trokutiće s lješnjacima koji je objavila na svom blogu kolaci.biz.
Spomenuti trokutići nalaze se na njenoj listi najboljih božićnih kolača, a njihov je veliki plus činjenica da je priprema jednostavna. U nastavku pročitajte kako ih napraviti.
Tijesto:
225 g brašna
1 žličica praška za pecivo
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
1 žumanjak
100 g margarina
Ostalo:
3 žlice marmelade od marelice
150 g margarina
150 g šećera
2 vanilin šećera
3 žlice vode
100 g mljevenih lješnjaka
200 g sjeckanih lješnjaka
Glazura:
200 g čokolade
malo ulja
Priprema:
1. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo.
2. Dodajte šećer, vanilin šećer, jaje, žumanjak, razmekšani margarin.
3. Dobro izmijesite tijesto da se sve sjedini.
4. U kalup za pečenje iz pećnice, na koji ste prethodno stavili papir, stavite tijesto.
5. Tijesto premažite marmeladom.
6. Margarin, šećer, vanilin šećer i vodu stavite na vatru da se sve otopi.
7. Sklonite s vatre i umiješajte mljevene i sjeckane lješnjake.
8. Ostavite smjesu da se malo ohladi.
9. Nanesite smjesu na tijesto i jednako raspodijelite.
10. Stavite peći na 180 stupnjeva 25 minuta.
11. Kada se ohladi, režite trake iste debljine vodoravno i okomito (4 x 4 cm), a onda svaki još dijagonalno da dobijete trokute.
12. Čokoladu i malo ulja istopite na pari.
13. U otopljenu čokoladu umočite oba oštra kuta trokuta.
14. Ostavite da se ohladi.
Prijatno!:)
Ekonomija
NIKO NIJE MISLIO DA ĆE NIJEMCI POVUĆI OVAJ POTEZ: Balkanci koji rade tamo u strahu, ostaju bez penzije
Prije 14 min0
Regija
NJEMAČKI MEDIJI O HRVATSKOJ: "Ministar odbrane Ivan Anušić na Thompsonovom koncertu i sam 'urlao ustaški pozdrav'"
Prije 16 min0
Ekonomija
LIJEPA VIJEST U NAJAVI: "Klas" dogovorio pripremu objekta za proizvodne mašine u Potočarima, u prvoj fazi bit će zaposleno...
Prije 32 min0
Svijet
U TAJNOJ BAZI SNIMLJENA NOVA KINESKA ZVIJER, ALI IMA I GORA VIJEST: "Spremaju nešto veliko" (VIDEO)
Prije 35 min0
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI KOJIMA NE MOŽETE ODOLJETI: Danas za ručak pravimo piletinu u umaku od bijelog luka… (VIDEO)
12. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.