PRVI BECKEROV INTERVJU NAKON IZLASKA IZ ZATVORA: "Bio sam samo broj, niko me nije zvao imenom jer ih boli d..e ko si"

Rekao je i da ga kao zatvorenika niko nije zvao i oslovljavao imenom jer „nikoga nije bilo briga“ što je nekadašnji teniski šampion.

  • Šareni svijet

  • 20. Dec. 2022  20. Dec. 2022

  • 1

Boris Becker je dao prvi intervju od kada je prošle nedjelje pušten iz zatvora u Velikoj Britaniji i deportovan u Njemačku.

„U zatvoru si niko“, poručio je šestostruki grend slem šampion koji je osuđen na dve i po godine zatvora zbog kršenja uslova bakrota.

Rekao je i da ga kao zatvorenika niko nije zvao i oslovljavao imenom jer „nikoga nije bilo briga“ što je nekadašnji teniski šampion.

„U zatvoru si niko. Samo broj. Moj je bio A2923EV. Nisam se zvao Boris. Bio sam samo broj. Nikoga ne boli d..e ko si zapravo“.

Dodao je Becker i da je za 231 dan koliko je proveo u zatvoru imao priluku da se osvrne na svoj život i da pronađe ljudskost u sebi.

Rekao je i da je hrana u Vandsvort zatvoru bila loša, a porcije male te da je bilo i mnogo nasilja.

„Mislim da sam otkrio ljudskost u sebi, onu osobu koja sam nekada bio. Naučio sam tešku lekciju. Veoma skupu i veoma bolnu. Ali, veoma važnu. Neke se stvari dese sa dobrim razlogom“, rekao je Becker Stevenu Gatjenu.

Intervju će biti emitovan u utorak u 20.15 na njemačkom kanalu Sat 1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...