NEBOJŠA VUKANOVIĆ IZNOSI TEŠKE OPTUŽBE: "Simbioza Draška Stanivukovića, Mileta Radišića i kumova..." (VIDEO)

"Dodatna potvrda je imenovanje kadrova Đokićevih i Selakovih socijalista i drugih čelnika vladajućih partija na direktorske i važne funkcije", kaže Vukanović.

  • Politika

  • 20. Dec. 2022  20. Dec. 2022

  • 0

"Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nije ispunio očekivanja u otklonu od prethodnog režima i njihovog obrasca ponašanja. Previše je direktnih pogodbi i sporazuma u javnim nabavkama, zapošljavanja bez konkursa, a ključan problem je pogodovanje krupnom kapitalu i tajkunima u izmjenama i namještanju Regulacionih planova, gdje se najviše muti novac kroz preskupe kvadrate zgrada i poslovnih objekata", piše političar Nebojša Vukanović na svom blogu.

Draško je najavio simbiozu sa krupnim kapitalom i vladajućom koalicijom, koja formalno još nije sklopljena, ali činjenica da su odbornici Skupštine Grada Banjaluke jednoglasno usvojili budžet za 2023. godinu govori da je postignuta potpuna nagodba.

Dodatna potvrda je imenovanje kadrova Đokićevih i Selakovih socijalista i drugih čelnika vladajućih partija na direktorske i važne funkcije, a povremeno se izvode predstave u javnosti, napada marginalni tajkun Đoko Ekvator, koji nije u vrhu sistema kao Kaja i Prointer, kako bi se od javnosti prikrilo stvarno stanje stvari.

alt

Krupni kapital caruje, zida se gdje i kako hoće tajkuni, nikad im nije bilo bolje, a najave izmjena Regulacionih planova u centru Banjaluke i dozvola Prointeru da gradi oblakoder od 15 spratova, Kaji i MG Mindu 18 kod Tržnice a Cepteru čak 25 spratova u Hotelu Palas, to najbolje potvrđuju. Postavlja se pitanje da li iko planira i misli kako će saobraćajnice i infrastruktura ispratiti silnu gradnju centra Banjaluke, koja je i ovako previše izgrađena i velike su gužve, posebno u špicevima.

alt

Jedan od pokazatelja simbioze Draška Stanivukovića sa režimom, pored fotografija i ljubavi sa odbirnicima vladajućih stranaka, je izgradnja kružnog toka za Grand trejda i uređene ulice pored kompleksa Mileta Radišića, kuma Milorada Dodika. Umjesto da se maksimalno izvrši pritisak na Vladu Republike Srpske, zbog nelegalna 2 sprata na Grand trejdu, Dodikovom kumu se prave novi pristupni putevi i kružni tok, kako bi se olakšao pristup, što je neka vrsta kompenzacije na predstavu o famoznom rušenju terase Kajak, kojom Radišiću mi pero nisu odbili već su ga dodatno ojačali. Na sve ovo sam javno ukazivao prije više od godinu dana, ali sam morao malo da se suzdržavam dok nije prošla kampanja, kako ne bi bio označen kao krivac za probeleme u opoziciji, ali sada stvari moraju odmah da se izvedu na čistac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...