ALEKSANDAR VUČIĆ NAJAVLJUJE RAT: "Nema sumnje da će puška da opali"

"Naša situacija, naša vojska i odbrambeni sistem je 10 do 15 puta snažniji nego što je to bio slučaj samo prijhe 10 godina”, rekao je Vučić.

  • Regija

  • 20. Dec. 2022  20. Dec. 2022

  • 8

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govori o svim aktuelnim temama.

Vučić je ranije danas doputovao u Baku, u dvodnevnu radnu posjetu Azerbejdžanu.

“Nisam zadovoljan načinom na koji nam sve fabrike vojne industrije funkcionišu. Naša situacija, naša vojska i odbrambeni sistem je 10 do 15 puta snažniji nego što je to bio slučaj samo prije 10 godina”, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić: Vojska je snažnija

“Naša situacija i naša vojska je deset do petnaest puta snažnija”, rekao je Vučić.

Vučić je prokomentarisao i vijesti da će Turska naoružati Kosovo dronovima Bayraktar, prenosi B92.

To za nas nije ni laka ni lijepa vijest. To će utjecati na naše odnose, iako veoma poštujemo predsjednika Erdogana”, izjavio je Vučić.

Rekao da se nada da će se Srbija uskoro moći pohvaliti značajnim brojem dronova kamikaza i drugih letjelica.

“Bez toga, progutali bi nas kao mačka miša. Malo smo krupniji zalogaj da bi nas sada progutali. Gospodin Rode je poznat po antisrpskim izjavama”, rekao je Vučić.

Komentirao je time i zjavu njemačkog predstavnika u Prištini da barikade na Kosovu moraju biti uklonjene do Božića.

Objasnio je da je o zahtjevu KFOR-u za povratak srpskih snaga počeli da dobijaju odgovore od političara, a ne od KFOR-a.

Tenzije bi bila manje

“Tenzije bi bile mnogo manje da su naše snage na Jarinju i Brnjaku. Njemačka želi punu dominaciju na Balkanu”, rekao je Vučić.

“Što pominjete žrtve? Znate, kao u Čehovljevoj drami u prvom činu kada vidite pušku okačenu na zid, nema sumnje da će puška da opali. Tako i ovdje”, rekao je Vučić.

Kako je ranije najavljeno, predsjednik Srbije će se sutra prvo sastati sa ministrom odbrambene industrije Azerbejdžana, Madatom Gulijevim. Poslije toga u Predsjedničkoj palati očekuje ga susret i sa predsjednikom Ilhamom Alijevim.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...