ČIK SHVATITE ŠTA JE REKAO: Snimak objašnjenja kako se obračunava struja u RS-u postao viralan

Njegovu izjavu dijele mnogi na društvenim mrežama s obzirom na to da je objašnjenje prilično komično u svojoj komplikovanosti.

  • Zabava

  • 21. Dec. 2022  21. Dec. 2022

  • 0

Veliku pažnju na društvenim mrežama privukao je direktor Regulatorne komisije za energetiku RS-a Vladislav Vladičić, a svi pokušavaju shvatiti njegovo objašnjenje kako se obračunava struja.

Njegovu izjavu dijele mnogi na društvenim mrežama s obzirom na to da je objašnjenje prilično komično u svojoj komplikovanosti.

Situacija je dodatno smješnija s obzirom na to da Vladičić, prije nego što iznese zbunjujuće objašnjenje, kaže: "Jednostavno se obračunava".

"Obračunava se tako da se to podijeli sa dva, po 250 jeftine i 250 skuplje do 500, i po 150 manje i 150 više preko 500. Dakle 300 će ući u kategoriju iznad 500 kilovat sati, a do 500, svakako, dva puta 250, daju 500. I tako, svaki odnos potrošnje između manje i veće, ako je odnos 40:60, 30:70, svaki odnos se preračunava po toj formuli", rekao je Vladičić za jednu lokalnu TV što je očigledno svima bilo nejasno.

Snimak je inače nastao usljed TV priloga o poskupljenju struje, a cilj novinara bio je da razjasni građanima na koji način će struja biti obračunata. No, teško da je ikome jasno koliko će plaćati struju nakon ovog priloga.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...