„OVAKO JE I FIKRET UŽIVAO DOK SU BILJANA I KOLJEVIĆ…“: Društvene mreže gore nakon najnovijeg Dodikovog skandala, oglasili se Suljagić, Bajrović, brojni profesori…

Nakon ovih Dodikovih riječi uslijedile su burne reakcije, a „Slobodna Bosna“ donosi neke od najzanimljivijih komentara.

  • Mini market

  • 23. Dec. 2022  23. Dec. 2022

  • 20

Ne stišavaju se reakcije nakon novog skandala u režiji Milorada Dodika, predsjednika bh. entiteta Republika Srpska.

Naime, Dodik je poručio da su Srbi u Republici Srpskoj kršćani već 1.300 godina, dok su Salkićevi, u najboljem slučaju, muslimani oko 400 godina, a to su postali primivši islam turskom okupacijom BiH i promjenom vjere.

"Јučerašnji nastup Ramiza Salkića je odraz gubitničke politike njegove stranke, koja je u BiH pokušala da uvede politički islam. Bespotrebna provokacija političkog gubitnika i konvertita", poručio je Dodik na Twitteru.

Nakon ovih Dodikovih riječi uslijedile su burne reakcije, a „Slobodna Bosna“ donosi neke od najzanimljivijih komentara.

Podsjetimo, na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj su izabrani entitetski ministri, zastupnik Ramiz Salkić (SDA) je svojim govorom pokrenuo lavinu replika.

"Dobro je da je ispoštovana praksa i ustavna obveza da u vladi imamo nacionalnu zastupljenost kako je to propisano i da u njoj ima pet Bošnjaka, ne ulazeći sad u krvna zrnca, na kraju svi smo mi početkom 20. vijeka bili Bošnjaci na ovom prostoru", rekao je Salkić na početku svog izlaganja u NSRS-u.

Predsjedatelji Skupštine Nenad Stevandić je prekinuo raspravu navodeći da će svi imati priliku da repliciraju nakon što Salkić završi. Poslije 10-minutnog govora uslijedile su reakcije.

"Ne pada mi na pamet da njemu objašnjavam ko je bio moj djed, pradjed. Znaju neki njegovi jer su zajedno sa njima išli u crkvu", uzvratio je zastupnik Dodikovog SNSD-a Igor Žunić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...