MINISTAR ŠTETA IDE DALJE: "Nastavljamo graditi da bismo imali javni prijevoz kakav zaslužujemo"

Na prvom dijelu dionice od Čengić Vile do Malte uklonjene su šine, urađen iskop, a izvode se radovi na drenažnoj odvodnji.

  • Mini market

  • 23. Dec. 2022  23. Dec. 2022

  • 0

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta posjetio je  gradilište na drugoj dionici tramvajske pruge u Sarajevu, saopćila je kantonalna press-služba.

S predstavnicima izvođača radova i nadzora razgovarao je o dosadašnjim radovima u svim dijelovima dionice od Čengić Vile do Marijin Dvora, kao i budućim aktivnostima.

"Prva dionica izgradnje pruge od Ilidže do Čengić Vile donijela nam je mnoga iskustva koja će nam koristiti i na ovoj dionici i uveliko olakšati rad. Radovi su počeli prošlog mjeseca, vjerujemo da će biti i izazova, ali spremni smo i nastavljamo graditi kako bismo u konačnici imali javni prevoz kakav zaslužujemo nakon decenija čekanja", kazao je ministar Šteta.

Na prvom dijelu dionice od Čengić Vile do Malte uklonjene su šine, urađen iskop, a izvode se radovi na drenažnoj odvodnji. Do sada je izveden veći dio radova na antikorozivnoj zaštiti stubova kontaktne mreže i zamjeni konzola. Istovremeno, na dijelu od Malte do Marijin Dvora vrši se uklanjanje šina i postojećih ploča.

Rekonstrukcija tramvajske pruge je najznačajniji infrastrukturni projekat u Kantonu Sarajevo, koji se realizuje prvi put nakon 60 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...