AUSTRIJSKA POLICIJA NA NOGAMA: Mladi Srbin (24) opljačkao banku u Linzu

Srušio službenicu, iščupao ladice i oteo novac.

  • Hronika

  • 24. Dec. 2022  24. Dec. 2022

  • 1

Protekli petak u Gornjoj Austriji se dogodila pljačka banke, a početkom ove sedmice uhapšen je 24-godišnjak iz Srbije.

Mladić je “navodno” počinio pljačku protekli petak, kada se oko 13.30 ušetao u banku te je uposlenicima prijetio pištoljem i stranim naglaskom tražio novac.

Potom je srušio službenicu, iščupao ladice i oteo novac. Pljačkaš je zatim pobjegao pješice. Opsežna potraga u početku je bila neuspješna.

Sada je osumnjičenog uhvatila policija. Kako mu je ušla u trag, ne može se reći “zbog istražne taktike”, navodi se iz policije na upite dnevnika “Heute”.

Jedno je sigurno: navodni počinitelj, Srbin, uhapšen je u Linzu u ponedjeljak poslijepodne. Uhapšen je po nalogu državnog tužilaštva.

Tokom ispitivanja muškarac je dao potpuno priznanje. Policajci su zaplijenili dio plijena, odjeću i oružje kojim je počinjeno razbojništvo, plinski pištolj.

24-godišnjak je kao motiv naveo svoju izuzetno nesigurnu finansijsku situaciju.

Odveli su ga u zatvor u Linzu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...