USPJEŠNA AKCIJA GSS-a SARAJEVO: Na Bukoviku spašen nestali strani državljanin

Akcija je u toku, a uskoro će uslijediti više informacija.

  • Hronika

  • 25. Dec. 2022  

  • 0

Pripadnici Gorske službe spašavanja Sarajevo na području Bukovika večer u 18.55 sati pronađen je i spašen strani državljanin.

"Akcija uspješno završena u 18:55 satih. Brzim odgovorom još jednom smo dokazali da je ključ uspješne akcije organizovana služba na koju se naši sugrađani mogu osloniti. Nakon poziva koji je uputio dežurni Operativni centar u 17,20 sati, naša dva tima i dva K9 tima su izašla na teren u roku od 30 minuta", navode na Facebooku pripadnici GSS-a Sarajevo.

Tokom akcije su bili korišteni svi raspoloživi resursi GSS-Stanice Sarajevo. Jedan tim spasilaca je bio u pripravnosti u slučaju potrebe za opsežnijom potragom.

I pored loših vremenskih uslova i guste magle, unesrećeni je pronađen i zbrinut te nakon evakuacije sa jako teškog terena predat članovima porodice.

Akcija završena u 18,48 sati.

Podsjećamo danas oko 17.20 sati na području Bukovika nestao je strani državljanin.

Po pozivu dežurnog Operativnog centra, GSS - Stanica Sarajevo je uputila na teren dva tima i K9 tim.

Vremenski uslovi na terenu zbog guste magle, dodatno su otežavali potragu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...