TRAGEDIJA ZA BOŽIĆ: Župnik preminuo tokom mise

Ostat će zapamćen kao izuzetno dobrodušan svećenik, veliki prijatelj djece, mladih, obitelji i starijih

  • Hronika

  • 25. Dec. 2022  

  • 0

Na Božić je, tijekom misnog slavlja, preminuo bivši križevački kapelan Antun Sente, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela i dekan Sesvetsko-vugrovečkog dekanata.

Župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela Antun Sente je u nedjelju ujutro tijekom božićne mise preminuo.

Župnik Antun Sente rođen je 28. siječnja 1966. godine u Zagrebu, od oca Rudolfa i majke Anke. Odrastao je u obitelji s troje djece u mjestu Martinec Orehovički u zagorskoj župi Orehovica, piše Prigorski.hr.

Osnovnu školu pohađao je u Brestovcu Orehovičkom, a 1980. godine upisao se u Dječačko sjemenište na Šalati u Zagrebu gdje je pohađao Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u kojoj je 1984. godine maturirao.

Školovanje je nastavio na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu gdje je 1990. godine diplomirao. Svoju prvu pastoralnu službu kao đakon obnašao je 1990. godine u župi Svih svetih u Sesvetama. Zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić zaredio ga je za svećenika Zagrebačke nadbiskupije 23. lipnja 1991. godine. Prvu službu župnoga vikara obnašao je u župi sv. Ane u Križevcima od 1991. do 1995. godine, a nakon toga službovao je kao župni vikar u župi Odra i Velika Mlaka.

Godine 1997. kao župni je upravitelj upućen u ratom razrušene i opustošene župe Ladvenjak i Vukanić nedaleko od Karlovca. U godinu je dana materijalno pridigao crkvene objekte tih stradalih župa. Godine 1998. zagrebački nadbiskup Josip Bozanić šalje ga u novoosnovanu zagrebačku župu sv. Nikole biskupa u Stenjevcu, gdje je bilo potrebno izgraditi crkvu građevinu i osnovati živu crkvu vjernika.

Tamo je bio župnik punih šesnaest godina. Od 2001. godine obnašao je službu dekana u Kustošijskom dekanatu. Dekretom zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića od 21. kolovoza 2014. godine postao je župnikom i upraviteljem župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Ostat će zapamćen kao izuzetno dobrodušan svećenik, veliki prijatelj djece, mladih, obitelji i starijih, uvijek na raspolaganju za svakog čovjeka u svim životnim prilikama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...