NA STADIONU GRBAVICA: Grad Sarajevo podiže spomen-ploču Ivici Osimu

Kako je navedeno, ova spomen-ploča je od velikog značaja za Grad Sarajevo koje će u potpunosti finansirati njenu izradu i postavljanje.

  • Sport

  • 26. Dec. 2022  26. Dec. 2022

  • 0

Grad Sarajevo će 28. decembra (srijeda) održati posljednju ovogodišnju sjednicu Gradskog vijeća i na dnevnom redu će biti nekoliko tema.

Jedna od njih je i Nacrt Odluke o podizanju spomen-ploče legendarnom Ivici Osimu, proslavljenom nogometašu i treneru. Prema ovoj odluci, spomen-ploča bi trebala biti postavljena na ulaznoj kapiji stadiona Grbavica.

Kako je navedeno, ova spomen-ploča je od velikog značaja za Grad Sarajevo koje će u potpunosti finansirati njenu izradu i postavljanje.

Navedeno je i to da bi će na spomen-ploči biti ispisan tekst u spomen hrabrog čina Ivice Osima početkom agresije i opsade Sarajeva. Riječ je o njegovoj poznatoj rečenici koju je izgovorio kada je podnosio ostavku na mjesto selektora Jugoslavije u maju 1992. godine nakon početka agresije na Bosnu i Hercegovinu, ali i njegov rodni grad Sarajevo.

Citat koji bi trebao stajati na spomen-ploči glasi ovako: “Odlazim i gotovo je… ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava”.

Podsjetimo i to da je u junu ove godine Općinsko vijeće Općine Novo Sarajevo jednoglasno usvojilo inicijativu o promjeni naziva Zvorničke ulice u Bulevar Ivice Osima, a odluku bi trebala potvrditi Skupština Kantona Sarajevo nakon čega će se naziv i promijeniti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...