GRADONAČELNICA SARAJEVA POZVANA NA "MOLITVENI DORUČAK": Na istu manifestaciju su ranije pozivani Milorad Dodik, Fadil Novalić, Marinko Čavara… 

Molitvenom doručku imali su "čast" dobiti poziv ili prisustvovati Zlatko Lagumdžija, Milorad Dodik, Igor Crnadak, Fadil Novalić, Željka Cvijanović, Marinko Čavara… 

  • Mini market

  • 26. Dec. 2022  26. Dec. 2022

  • 3

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić javno se pohvalila da je pozvana na molitveni doručak u Washingtnon, a Dnevni avaz je ovu vijest plasirao pod naslovom "U društvu svjetske elite: Benjamina Karić pozvana da prisustvuje molitvenom doručku u Vašingtonu".

Dnevni avaz / Screenshot

U podnaslovu teksta se navodi kako je cilj ovog skupa okupljanje članova političke, društvene i poslovne elite i njihovo povezivanje. 

"U prvoj sedmici februara idem u Washington i to je zaista posebna čast. Sigurna sam da ću sa gradonačelnicom Washingtona imati bileteralni sastanak i da ćemo dogovoriti saradnju", kazala je s ponosom gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić

Tradicionalni molitveni doručak u Washingtonu, na koji američki predsjednik poziva zvaničnike iz cijelog svijeta, u osnovi je turistička manifestacija bez posebnog političkog sadržaja i društenog značaja. Pozivi se upućuju po nejasnim kriterijima, a važno je napomenuti da pozvani sami plaćaju troškove prevoza i smještaja u Washingtonu. 

Na ovu bizarnu manifestaciju do sada je pozvano na desetine bh. zvaničnika, a skoro svaki drugi među njima završio je kasnije na američkoj crnoj listi! 

Molitvenom doručku imali su "čast" dobiti poziv ili prisustvovati:Zlatko Lagumdžija, Milorad Dodik, Igor Crnadak, Fadil Novalić, Željka Cvijanović, Marinko Čavara… 

Nacionalni molitveni doručak je manifestacija koja traje nekoliko dana, okuplja oko 3.500 gostiju i sastoji se iz mnoštva sastanaka, ručkova i večera, ali je centralni događaj doručak. 

Inače, Kongres SAD-a predlaže zvanice, State Department ih provjerava i poziva, a događaj obično bude organizovan prvog četvrtka u februaru. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...