Ekonomija
NIKO NIJE MISLIO DA ĆE NIJEMCI POVUĆI OVAJ POTEZ: Balkanci koji rade tamo u strahu, ostaju bez penzije
Prije 13 min0
Domaća peciva uvijek su dobra opcija. Posebno ako imate recept za najbolje pecivo koji uvijek uspije.
Gastro
27. Dec. 2022 27. Dec. 2022
0
Ove slane buhtle su preukusne, mirisne, a tijesto je mekano.
Sastojci:
450 g glatkog brašna
1 kašika šećera
14 g svježeg kvasca
jaje
160 ml mlijeka
70 g krem sira
2 kašičice soli
Punjenje: idealna bi bila mozzarella, ali može i gauda
Premaz: otopljeni maslac, žumance, peršun, so
Priprema:
1. Sve sastojke pomiješajte, maslac mora biti sobne temperature. Možete koristiti i mikser s metlicama za tijesto.
2. Nakon što ste sjedinili, nastavite mijesiti rukama, prebacite u posudu premazanu uljem i još malo ulja premažite po površini tijesta.
3. Ostavite sat do sat i po poklopljeno ili prekriveno prozirnom folijom.
4. Napravite loptice, blago razvaljajte i punite sirom. Kada ste napravili loptice, prekrijte krpom i ostavite na toplom 40 minuta.
5. Premažite žumancetom. Rernu uključite na 180 stepeni i pecite oko pola sata.
6. Kada je gotovo, otopite maslac, dodajte peršun, premažite te posolite. I najbolje pecivo je gotovo.
Prijatno!:)
Ekonomija
NIKO NIJE MISLIO DA ĆE NIJEMCI POVUĆI OVAJ POTEZ: Balkanci koji rade tamo u strahu, ostaju bez penzije
Prije 13 min0
Regija
NJEMAČKI MEDIJI O HRVATSKOJ: "Ministar odbrane Ivan Anušić na Thompsonovom koncertu i sam 'urlao ustaški pozdrav'"
Prije 15 min0
Ekonomija
LIJEPA VIJEST U NAJAVI: "Klas" dogovorio pripremu objekta za proizvodne mašine u Potočarima, u prvoj fazi bit će zaposleno...
Prije 31 min0
Svijet
U TAJNOJ BAZI SNIMLJENA NOVA KINESKA ZVIJER, ALI IMA I GORA VIJEST: "Spremaju nešto veliko" (VIDEO)
Prije 34 min0
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI KOJIMA NE MOŽETE ODOLJETI: Danas za ručak pravimo piletinu u umaku od bijelog luka… (VIDEO)
12. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.