HAOS U FUDBALSKOM SAVEZU SRBIJE: Član IO iznio šokantne optužbe na račun Piksija

Na sjednicu je, došao Novica Tončev, koji je iako je član IO, istakao da nije dobio poziv, ali da će se pojaviti u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

  • Sport

  • 27. Dec. 2022  

  • 1

U toku je sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije na kojoj se raspravlja o nastupima Orlova na Mundijalu u Kataru, a na samom početku nastao je haos.

Na sjednicu je, došao Novica Tončev, koji je iako je član IO, istakao da nije dobio poziv, ali da će se pojaviti u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Kako saznaje Telegraf, Tončev je napravio pravi haos. On je prethodno tražio da jedna tačka dnevnog reda bude izvještaj o potrošenom novcu u Kataru, kao i ko je sve bio hotelu Orlova o trošku Saveza.

Tončev, prvi čovjek surduličkog Radnika, iznio je i neke šokantne optužbe na račun selektora Dragana Stojkovića Piksija, VD predsjednika Nenada Bjekovića, generalnog direktora Jovana Šurbatovića, kao i direktora reprezentacije Stevana Stojanovića.

Naime, Tončev je na sjednici rekao da je Piksi na ime plasmana u Katar dobio premiju u iznosu od 1,5 miliona eura, a da su Bjeković, Šurbatović i Stojanović dobili po 350.000 eura.

S druge strane, oni koji su i ostvarili premije, a to su fudbaleri, koji su i izborili učešće, prema riječima Tončeva, dobili su po 100.000 eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...